Klachten door ongezonde spanning

Stressklachten kunnen ertoe leiden dat je niet goed meer functioneert. Stress kan bijvoorbeeld je nachtrust en je concentratievermogen verstoren. Gelukkig kan een gerichte behandeling het spanningsniveau in je lichaam flink verminderen. Bovendien kan ik je de signalen van stress leren herkennen, waardoor je op tijd stopt met te hard rennen.

Alarmsignalen van het lichaam
In onze maatschappij wordt stress gezien als iets wat er bij hoort. Een beetje stress is ook helemaal niet erg. Maar als de druk te hoog wordt, dan trekt je lichaam aan de bel. Het roept: ‘Tot hier en niet verder!’ Je krijgt allerlei klachten, zoals hoofdpijn – soms zelfs migraine – je bent snel geïrriteerd, je wordt vergeetachtig, je hebt geen energie en krijgt overal (spier)pijn.

Burn-out
Als je de alarmsignalen van je lichaam niet herkent of een poosje negeert, kan dat tot een burn-out leiden. Normaal functioneren lukt dan echt niet meer. Alles lijkt te veel, je lichaam werkt niet meer zoals het hoort: je slaapt niet goed in of door, je krijgt last van je darmen, je bent moe en vaak ook angstig of depressief.

Welke klachten heb jij?
Geen mens is hetzelfde. Geen mens heeft exact dezelfde klachten door stress. Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreken we jouw klachten en behoeftes. Zo bepalen we samen wat voor jou de effectiefste en prettigste behandelmethode is.

Effectieve behandeling
Massage werkt stressverlagend. Als je door de stress pijn hebt, dan helpt massage je beter in je lijf te komen; de pijn wordt daardoor minder. Ik maak je tijdens de behandeling bewust van je adem, zodat je beter kunt ontspannen en de massage een groter effect heeft. Daarnaast kan ik diverse lichaamsgerichte technieken inzetten. Bij emotionele overbelasting geef ik je bijvoorbeeld oefeningen om je beter bewust te maken van je lichaam. Daardoor kun je beter voelen wat er speelt en hoef je niet alles met je hoofd te willen begrijpen.

Lees meer over de behandelmethoden die ik kan inzetten om jouw stress te verlagen: