Ongemakken en zorgen tijdens de zwangerschap

Zwanger zijn is – net als bevallen – een flinke klus. Het vraagt heel wat van je lichaam én van je geest. Heb je pijn in je zwangere lijf en is bewegen lastig? Of zie je als een berg op tegen de bevalling? Met de juiste aanpak zorg ik dat je zwangerschap een stuk aangenamer en zorgelozer wordt. Ik begeleid je naar een zo natuurlijke mogelijke bevalling, met zo min mogelijk pijn.

Verlichting ongemakken
Bijna ieder vrouw heeft lichamelijke ongemakken tijdens de zwangerschap: je lichaam moet ruimte maken voor een nieuw leven en je hormonen doen rare dingen met je lijf en je hoofd. Met massage en aandacht voor een ontspannen ademhaling kan ik die ongemakken verlichten, zodat je weer kunt genieten van je zwangerschap. Niet alleen helpt mijn behandeling je te ontspannen, het heeft ook een direct positief effect op het contact met je kindje.

Ontspannen in vertrouwen
Maak je je zorgen over de bevalling of het moederschap? Dan bespreken we die zorgen samen. Gevoelens die hierbij naar boven komen, geef je een plek door er met je aandacht bij te blijven: door ze onder mijn begeleiding toe te staan en te ervaren. Ik begeleid je in dit zelfonderzoek met gerichte vragen en advies. Deze aanpak zorgt ervoor dat je je kunt ontspannen en vertrouwen krijgt in jezelf.

Meer informatie over mijn aanpak van lichamelijke en psychische zwangerschapsklachten vind je bij: