Gefascineerd door mogelijkheden

In de ruim 20 jaar dat ik aan het werk ben als massagetherapeut, heb ik me gespecialiseerd in de behandeling van een aantal specifieke klachten. Vooral fysieke klachten met een psychische oorzaak, kan ik door mijn opleidingen en ervaring goed behandelen. Ik heb geleerd goed te luisteren naar wat een lichaam te vertellen heeft over de oorzaak van de klacht. Dat is vaak meer dan de persoon die ik behandel me kan vertellen. Door de pijn of emotie bewust te helpen ervaren, nemen de klachten af.

Breed opgeleid
Ik studeerde in 1999 af aan de Akademie voor Massage en Beweging in Amsterdam. Ik leerde hier diverse massage- en bewegingsvormen en deed veel ervaring op met lichaamsgericht werk. Na afronding van deze opleiding startte ik in 1999 mijn eigen praktijk en begon ik daarnaast met de opleiding Psycho Sociaal Werk aan de Hogeschool Inholland te Diemen. Daar studeerde ik in 2003 af. Tijdens mijn stage deed ik ervaring op in de psychiatrie.

Aanvullende trainingen
Van 2007 tot en met 2012 heb ik, met tussenpozen, Bodymind-opleidingen gevolgd voor lichaamsgerichte psychotherapie. Hierin heb ik al mijn opgedane kennis over lichaamsgerichte therapie aangescherpt en uitgebreid. Hieronder vind je een lijst van de trainingen op het gebied van massage, lichaamswerk en therapeutische vorming gevolgd die ik van 1999 tot nu heb gevolgd:

Aanvullende training Deep Tissue massage, Fred Scholte
Warm water rebirthing, Fred Scholte
10-daagse Vipassana-meditatie in Dilsen-Stokkum, Belgiƫ
Tantra 7-daagse, het Centrum voor Tantra te Amsterdam
Primal training & Codependency training , het AUMM instituut te Usquert
Touch Pro-stoelmassage
Training Dorn-methode
Training Viscerale manipulatie 1, Upledger Instituut te Doorn
Triggerpointmassage module 1
Anatomy trains, Thomas Myers & James Earls
Medische Basiskennis volgens Plato eindtermen (Stichting Hoger Onderwijs Nederland) bij de Holos Akademie
Hormonale veranderingen, Care for Women instituut te Amersfoort
Body drum release, Bivt Beverwijk
Omgaan met depressie in therapie, Bivt in Beverwijk
Burn-out: een holistische aanpak, Academie voor Psychodynamica
Narcisme, Hupper instituut
Van Keurslijf naar Masseurslijf, Rustpuntmassages
Positieve psychologie, Hupper Instituut
Ademtherapie, Ohm Academy
Begeleiderstraining Ademsessies, Bodymindopleidingen
Tantratraining Vonk voor vrouwen, Centrum voor Tantra te Amsterdam

Borderline, Hupper instituut

Open Universiteit, premaster Levenslooppsychologie, modules Ontwikkelingspsychologie, Ouderenpsychologie, Data-analyse, Gezondheidsgedrag, Adolescentiepsychologie

Toen ik in contact kwam met lichaamsbewustwording, sloeg dat bij mij in als een bom. Ik ben de opleiding Emotioneel lichaamswerk gaan doen en werd gaandeweg steeds nieuwsgieriger. Het bracht me ook iets: het gaf me tools om beter in mijn lijf te komen. Ik werd er gelukkiger, steviger en krachtiger van.
Ik ervaar zelf hoe belangrijk het is en hoeveel het mij brengt en dat gun ik een ander ook. Je weet nooit wat er gebeurt als je aan een sessie begint, maar er gebeurt altijd iets. Ik vind het geweldig dat ik daar bij mag zijn.